Kategorite

Me te lexuarat

Diabeti dhe trajtimi përmes bimëve mjekësore

Diabeti është një sëmundje patologjike që shfaqet me një çrregullim të funksionit të pankreasit. Ky i fundit është një gjendër që fokusohet pas stomakut, mes mëlçisë, afër duodenit dhe pak në kufi me shpretkën.

Funksioni i bishtit të pankreasit është i mrekullueshëm për organizmin, pasi organizon të gjithë djegien e kalorive që ka nevojë organizmi po në një mënyrë shumë inteligjente. Pra, këto qeliza beta nisin të prodhojnë ose insulinën ose glukagonin. Njërën nga këto të dyja me tepricë. Prishja e ekulibrave të tyre sjell diabetin.

Specialisti i bimëve Ylli Merja ka shpjeguar trajtimin përmes bimëve mjekësore të diabetit. Ai ka shpjeguar një mënyrë origjinale të trajtimit përmes bimëve që i ka dhënë rezultat si tek fëmijët dhe tek të rritur.

“Çdo mbrëmje një njeri diabetik mund të hedhë në tre gota ujë, 2-3 lugë gjelle nga molla e egër, 5-6 bamje dhe një gjysmë shkopi kanelle. I lë gjatë gjithë natës, dhe gjatë ditës ky diabetik këtë çaj që përftohet që nga ngjyra ngjan me uthullën e mollës, dhe pastaj do të vëmë re që ky do të na japë mrekulli në organizëm. Për shembull e para është kjo, ne mund të hamë me tepricë sheqer gjatë ditës, nuk e kontrollojmë sasinë që duhet të marrim, një pjesë duhet ta marrim sheqer dhe katër pjesë nga gjithë kaloritë ditor duhet ti marrim proteina të ndryshme. Pra një pjesë karbohidrat dhe katër pjesë proteina. Nëse ne e prishim këtë balancë atëherë këto kryejnë një funksion të mrekullueshëm në organizëm, ngushtojnë atë pjesën e qimeve thithëse dhe nuk e kapin atë sheqerin. Së dyti, përmirëson funksionin e qelizave Beta që do të thotë qarkullimin më të mirë të gjakut zgjerohen ato arterieriolat në brendësi të saj dhe përmirësohet cilësia e insulinës. Këto mrekulli, këto tre bimë i realizjomë brenda një kohe shumë të shkurtër, që do të thotë: Pas buke nëse personi me diabet pi një gotë nga kjo atëherë ky e mban sheqerin në vlera mëse normale ”, thotë dr. Merja.