Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gjinekologji/ Andrologji

sifilizi

Sifilizi tek meshkujt dhe femrat, simptomat dhe trajtimi

Sifilizi është një sëmundje seksualisht e transmetueshme e shkaktuar nga bakteri Treponema pallidum. Ai prek meshkujt e femrat në zona të ndryshme të trupit si zona gjenitale, buzë, gojë e anus. Në përgjithësi transmetimi bëhet përmes raportit seksual me pacientin e infektuar, por infektimi mund të ndodh dhe nga nëna te fetusi gjatë shtatzënisë. Faza fillestare e…

Read more

Kriptorkizmi

Çfarë është Kriptorkizmi, mungesa e një ose dy gjëndrave mashkullore në skrotum

Kriptorkizmi është mungesa e njërit ose të dy gjendrave mashkullore (testikujve) në skrotum. Fjala është nga greqishtja (kryptos), që do të thotë "i fshehur". Është defekti më i zakonshëm i lindjes, në traktit gjenital të mashkullit. Rreth 3% e djemve të porsalindur dhe 30% e fëmijëve të parakohshëm lindin me të paktën një testikul të pa…

Read more

anorgazma

Mungesa e orgazmës, çfarë është dhe disa këshilla

Anorgazmia është përkufizimi mjekësor që i bëhet vështirësisë për arritjen e orgazmës pas një stimulimi të mjaftueshëm seksual. Kjo është një gjendje e shpeshtë që prek shumë gra, më tepër se sesa mendohet. Orgazmat variojnë në intensitet dhe gratë karakterizohen nga frekuenca e orgazmave të tyre dhe niveli i stimulimit të domosdoshëm për të shkaktuar…

Read more

kontracepsioni

Kontracepsioni dhe kontraceptivët, çfarë duhet të dimë

Kontracepsioni eshte po aq i vjeter sa dhe vete egzistenca njerezore. Ne papiruset e mjekesise se lashte egjiptiane si metoda kontraceptive permenden perdorimi i pesareve vaginal me perbajtjeje jashteqitjeje korkodili dhe brumi te fermentuar, tapa vaginale me llasitk, mjalte dhe acacia. Ndersa ne qyteterimin Romak jane perdorur perzjejrje acidike frutash, arrash, dhe leshi te vendosura…

Read more

Albana Lufi

Botoks dhe lazer, flet mjekja Albana Lufi: Janë rritur kërkesat për ndërhyrje në regjionin gjenital

A e dini që ka shumë procedura të ndryshme kozmetike, estetike jo vetëm për fytyrën, por edhe për vaginën? Po, po në një intervistë mjekja Albana Lufi, Doktoreshë e Shkencave në dermatologji na shpjegon se çfarë është rinovimi i vaginës. Mjekja shpjegon se këto procedura mund të bëhen, jo vetëm për arsye estetike dhe për…

Read more