Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Okulistike

Shkaqet/ Pse lotojnë sytë?

Shkaqet e lotimit të syve janë të ndryshme por në të gjitha rastet siç e thotë dhe emri bëhet fjalë për prodhim të tepruar të lotëve. Për të pasur një shëndet të mirë syri duhet të lubrifikohet por ndonjëherë lotët nuk gjejnë rrugëdalje për shkak të pengimit të kanalit të lotit, dhe në këtë rast…

Read more

uveiti

Uveiti, apo inflamacioni i syrit/ Si ta dallojmë dhe trajtimi

Uveiti është inflamacioni uveas, një shtresë e vendosur mes sklerës dhe retinës. Mayo Clinic thotë se ky çregullim shfaaqet përmes skuqjes okulare, shikimit të mjegullt dhe dhimbje. Në pjesën më të madhe të rasteve përkeqësohet shumë shpejt. Siç e tregojnë studime të shumta mjekësore, forma kronike e këtij çrregullimi lidhet me komplikacione si glaukoma apo shkëputja…

Read more

Si të njohim toksoplazmozën okulare

Toksoplazmoza okulare është një sëmundje e shkaktuar nga paraziti i quajtur toxoplasma gondii. Bëhet fjalë për një infeksion të përhapur që prek gati 500 milionë njerëz në të gjithë botën. Por jo të gjithë të infektuarit shfaqin këtë patologji specifike për sytë. Simptomat e toksoplazmozës shfaqen në prani të një sistemi të dobët imunitar apo ndjekur…

Read more