Kategorite

Me te lexuarat

siteadm
731 Posts
Tireoglobulina e lartë dhe e ulët (hTg), shkaqet dhe rreziqetEndokrinologji

Tireoglobulina e lartë dhe e ulët (hTg), shkaqet dhe rreziqet

Tireoglobulina (hTg) është një proteinë që prodhohet nga tiroidja. Ajo nuk prodhohet nga asnjë organ tjetër i trupit dhe përkundrazi
Omicron, çfarë është varianti i ri i COVID-19COVID-19

Omicron, çfarë është varianti i ri i COVID-19

Varianti i ri B.1.1.529 nga Afrika e Jugut eshte quajtur Omicron (O) nga OBSH dhe jo Nu sic u mendua
Lidhen me tiroiden/ Antitrupat anti-tireoglobulina (anti-TG)  të larta, çfarë do të thotëLaborator dhe Radiologji

Lidhen me tiroiden/ Antitrupat anti-tireoglobulina (anti-TG) të larta, çfarë do të thotë

Tireoglobulina është një molekulë e prodhuar nga tiroidja dhe është një pararendëse e hormoneve të tiroides (T3 dhe T4), si
Fibroza hepatike/Simptomat, shkaqet dhe trajtimiGastroeneterologji

Fibroza hepatike/Simptomat, shkaqet dhe trajtimi

Fibroza hepatike është një proce që konsiston në zëvendësimin progresiv në mëlçi të qelizave normale, të afta për të marrë
Spirometria/ Çfarë është dhe kur kërkohet. Vlerat dhe interpretimiLaborator dhe Radiologji

Spirometria/ Çfarë është dhe kur kërkohet. Vlerat dhe interpretimi

Spirometria është testi i zakonshëm që përdoret për të vlerësuar funksionin pulmonar dhe ka si qëllim të diagnostikojë dhe monitorojë
PSIKOLOGJI/ Papunësia, efektet në psikikën tonëMirëqenie

PSIKOLOGJI/ Papunësia, efektet në psikikën tonë

Të qenit papunë është një periudhë që secili prej nesh e kalon në jetën e tij. Ndodh kur për herë
ANALIZAT/ Amilaza e lartë e pankreasit, çfarë tregon dhe rreziqetLaborator dhe Radiologji

ANALIZAT/ Amilaza e lartë e pankreasit, çfarë tregon dhe rreziqet

Një enzimë është një proteinë që vepron duke përshpejtuar shpejtësinë (katalizën) e një apo më shumë reaksioneve biologjike që ndodhin
PSIKOLOGJI/ Gjashtë këshilla për të mësuar fëmijët të lexojnëPsikologji

PSIKOLOGJI/ Gjashtë këshilla për të mësuar fëmijët të lexojnë

Leximi është një farë miqësie thoshte Marsel Proust për të përshkruar lidhjen vëllazërore e të sinqertë që ndërthuret me librat.Nëse
Testi i Metakolinës për astmën, çfarë është dhe si kryhetLaborator dhe Radiologji

Testi i Metakolinës për astmën, çfarë është dhe si kryhet

Testi i metakolinës njihet dhe me emra të tjerë, si testi i bronkoprovokimit apo testi i provokimit bronkial jospecifik. Ky
Çfarë është RSV, virusi i ftohjes që prek fëmijë e të rriturMirëqenie

Çfarë është RSV, virusi i ftohjes që prek fëmijë e të rritur

Virus Sincicial Respirator (Syncitial Respirator Virus) i njohur gjerësisht me shkurtimin RSV është një virus respirator i zakonshëm dhe që