Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Author page: MeMjekun

INTELIGJENCA ARTIFICIALE

RISI SHKENCORE/ Njihuni me inteligjencën artificiale

Shumica e njerëzve nuk janë shumë të njohur me konceptin e inteligjencës artificiale (AI). Inteligjenca artificiale (AI) është një fushë e shkencave kompjuterike që merret me krijimin e makinave inteligjente që punojnë dhe reagojnë si njerëzit. Pavarësisht mungesës së gjerë të njohjes së saj Inteligjenca Artificiale është një teknologji që po transformon çdo fushë të…

Read more

ftohja covid

A është ftohja një simptomë e COVID? Si ti dallojmë?

Në stinën e dimrit është thelbësore të dallojmë një infeksion të parëndësishëm siç është ftohja, nga COVID-19. Megjithëse rekomandohet tampon për një përgjigje të saktë, duke vëzhguar disa simptoma mund të krijojmë një hipotezë për të vijuar më pas me analiza të tjera. Mos harroni! Vendimi i takon mjekut tuaj dhe është e rëndësishme të…

Read more

hyperemesis kanabis

Sindroma e Hyperemesis nga kanabinoidët, çfarë është dhe si trajtohet

Abuzimi me marijuanën apo kanabisin provokon një sërë pasojash sistemike në trupin tonë. Disa pasoja janë pak të njohura, si hyperemesis (shën. redaksisë për kuptimin: shtim i të vjellave dhe të përzierave) nga kanabinoidët, një gjendje bezdisëse në fakt. Hyperemesis nga kanabinoidët është një sindromë që shfaqet tek konsumatorët kronikë të marijuanës. Karakterizohet nga episode të…

Read more

ecja pediatrike

KËSHILLAT E FIZIOTERAPISTES/ Problemet e ecjes në moshën pediatrike

Ecja përcaktohet si sekuenca të përsëritura të lëvizjeve të gjymtyrëve, avancimi i trupit përpara në mënyrë të sigurt me shpenzim minimal të energjisë, e përsëritur ose ciklike. Ajo shërben si një kujtesë e kompleksitetit të lëvizjes me dy këmbë të njeriut që është në mënyrë unike funksionale dhe efikase. Detyrat kryesore të ciklit të ecjes: 1. Mbajtja…

Read more

tireoglobulina

Tireoglobulina e lartë dhe e ulët (hTg), shkaqet dhe rreziqet

Tireoglobulina (hTg) është një proteinë që prodhohet nga tiroidja. Ajo nuk prodhohet nga asnjë organ tjetër i trupit dhe përkundrazi është thelbësore për tiroiden dhe tumoret që mund të zhvillohen qoftë në tiroide apo organe të tjera (metastaza). PSE MATET TIREOGLOBULINA Matja e saj kërkohet në prani të një tumori të tiroides për të verifikuar përgjigjet…

Read more