Kategorite

Me te lexuarat

siteadm
669 Posts
Të njohim ilaçet/ Antimykotikët, çfarë duhet të dimë dhe kur përdorenTë njohim ilaçet/suplementet

Të njohim ilaçet/ Antimykotikët, çfarë duhet të dimë dhe kur përdoren

Kandidozat janë infeksione shumë të përhapura tek njeriu. Nganjëherë ato bëhen problematike për shëndetin. Candida albicans jeton normalisht në gojë,
Ekzema, çfarë duhet të dimë për gjendjen inflamatore të lëkurësDermatologji

Ekzema, çfarë duhet të dimë për gjendjen inflamatore të lëkurës

Ekzema është zhvillimi i një gjendje inflamatore të lëkurës, e cila përsëritet disa herë brenda vitit. Nëse lëkura juaj kruhet
Dita ndërkombëtare e sëmundjeve të rralla/ Testet gjenetike dhe këshillimi gjenetik në sëmundjet e rralla gjenetikeHematologji

Dita ndërkombëtare e sëmundjeve të rralla/ Testet gjenetike dhe këshillimi gjenetik në sëmundjet e rralla gjenetike

Sëmundjet e rralla janë realisht jo të rralla. Megjithëse individualisht karakterizohen nga një prevalencë e ulët, numri i tyre rezulton
Nga dr. Altin Ndrio/ Vaksina një lehtësim për sistemin shëndetësor dhe jetën e qytetarëveCOVID-19

Nga dr. Altin Ndrio/ Vaksina një lehtësim për sistemin shëndetësor dhe jetën e qytetarëve

Vaksina është një përgatitje biologjike që siguron imunitet të fituar, aktiv ndaj një sëmundjeje të veçantë. Vaksina përmban zakonisht një
Nëna dhe fëmija/ Ragadet, çarjet e thithave të gjiritNena dhe Femija

Nëna dhe fëmija/ Ragadet, çarjet e thithave të gjirit

Një nga problemet e ushqyerjes me gji është dhimbja e thithkave. Ndjeshmëria e thithkave është e zakonshme në javën e
Të njohim ilaçet/ Deksametazoni, çfarë është dhe kur përdoretTë njohim ilaçet/suplementet

Të njohim ilaçet/ Deksametazoni, çfarë është dhe kur përdoret

Deksametazoni (Dexamethasone) është një medikament kortikosteroid sintetik që bën pjesë në klasën e glukokortikoideve, hormonet të suprarenales dhe ka efekt
Variçela (Lija e dhenve), çfarë duhet të dimë dhe këshillat e pediatresNena dhe Femija

Variçela (Lija e dhenve), çfarë duhet të dimë dhe këshillat e pediatres

Variçela është sëmundje ngjitëse e moshës pediatrike që shkaktohet nga një virus i familjes së Herpes- virus. Në këtë grup
Çfarë është Kriptorkizmi, mungesa e një ose dy gjëndrave mashkullore në skrotumGjinekologji/ Andrologji

Çfarë është Kriptorkizmi, mungesa e një ose dy gjëndrave mashkullore në skrotum

Kriptorkizmi është mungesa e njërit ose të dy gjendrave mashkullore (testikujve) në skrotum. Fjala është nga greqishtja (kryptos), që do
Të njohim ilaçet/ Heparina kundër mpiksjes së gjakut, çfarë është dhe kur përdoretTë njohim ilaçet/suplementet

Të njohim ilaçet/ Heparina kundër mpiksjes së gjakut, çfarë është dhe kur përdoret

Heparinat janë ilaçe që merren në rrugë endovenoze dhe që kanë një efekt të fuqishëm antikoagulant. Ka dy lloje: heparinë
Konstipacioni (kapsllëku) tek fëmijët, këshillat e pediatresNena dhe Femija

Konstipacioni (kapsllëku) tek fëmijët, këshillat e pediatres

Luhatet në frekuencë nga 10-35% tek fëmijët. Në shumicën e rasteve është një: 1- çrregullim funksional. Në të tilla raste