Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Semundjet e zemres

Studimi/ Miokarditi tek fëmijët, nga se shkaktohet

Miokarditi tek fëmijët shkaktohet më së shpeshti nga infeksioni viral, megjithëse ka një larmi shkaqesh infektive dhe jo infektive, sipas një deklarate shkencore nga Shoqata Amerikane e Zemrës. Megjithëse puna për deklaratën filloi para pandemisë COVID-19, ajo mund të jetë e dobishme në diagnostikimin e miokarditit të shkaktuar nga infeksioni COVID-19 ose nga vaksinimi COVID-19, deklaroi…

Read more

ateroskleroza

Arterioskleroza apo ateroskleroza/ Simptomat, shkaqet dhe trajtimi

Ateroskleroza është një proces që ka të bëjë me grumbullimin e pllakave në brendësi të murit të arteries (arterie janë vazat e gjakut që çojnë gjakun e oksigjenuar në zemër dhe pjesë të tjera të trupit) Ndërsa kur themi arteriosklerozë nënkuptohet një forcim i përgjithshëm, me humbjen e elasticitetit të mureve të arterieve. Sipas këtyre dy përkufizimeve,…

Read more