Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tag: embolia polmonare

d-dimeri

D-Dimeri, analiza e lidhur me mpiksjen e gjakut. Pse është e nevojshme

D-dimeri është një fragment proteine që vjen nga degradimi i fibrinës, konstiton veçanërisht në bashkimin përmes lidhjes kovalente të dy fragmenteve D të fibrinës (nga e merr dhe emrin) Në gjendjen fiziologjike fibrina është një proteinë që përfshihet në procesin e koagulimit, e cila ruan pjesërisht integritetin e indeve ndërsa shërohen; pasi të jetë ndalur hemorragjia…

Read more