Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tag: infarkti polmonar

infarkti polmonar

Infarkti pulmonar/ Simptomat, shkaqet, pasojat dhe trajtimi

Përcaktimi “infarkt” zakonisht lidhet me zemrën, por i referohet dhe një fenomeni më të përgjithshëm ku indet ose një organ shkon drejt vdekjes për shkak të pamjaftueshmërisë së gjakut, oksigjenit apo lëndëve ushqyese. Falë furnizimit të dyfishtë të gjakut në mushkëri, qoftë nga qarkullimi bronchial dhe nga ai polmonar, ky organ është rezistent ndaj infarktit. Një…

Read more