Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Author page: MeMjekun

Çfarë fshihet pas gjakrrjedhjes nga hunda

Trajtimi si duhet i origjinës së saj do të çojë në kurim. Gjithsesi në njëfarë mënyre, ajo mund të parandalohet. Kjo mund të bëhet duke ruajtur një regjim të rregullt të tensionit të gjakut, metabolizmit. Gjakrrjedhja nga hunda më tepër se një sëmundje është një simptomë e disa patologjive. Kjo është arsyeja pse mjekët këmbëngulin që…

Read more

Si të parandalojmë infeksionin e syrit

Sy të skuqur, të rëndë, të ndjeshëm ndaj dritës? Janë këto disa nga simptomat e konjunktivitit (infeksionit të syrit). Por nga se shkaktohen dhe si mund të trajtohen këto probleme? Ja se çfarë thotë nmjekja okuliste, Suzana Zhuka pwr "Panorama": Çfarë është konjunktivitet, apo siç njihet infeksioni i syrit? Konjuktivitet janë infeksione të cipës së bardhë që mbështjell…

Read more

A mund të pihen bashkë paracetamoli dhe ibuprofeni?

Ibuprofeni dhe paracetamoli janë të dyja kundër dhimbjeve, dhe mund të merren në çdo farmaci. Megjithatë shpesh ka debate për kohën se sa shpesh njerëzit duhet ti pijnë ato dhe a mund ti marrin bashkë paracetamolin dhe ibuprofenin. Ibuprofeni hyn në grupin e ilaçeve antiinflamatore dhe josteroidale, dhe përdoret kur keni dhimbje mesatare apo të moderuara,…

Read more

Zbulimi i sëmundjeve, kur duhen kryer analizat e gjakut dhe ato të përgjithshmet

Cila është rëndësia e check-up-it dhe përse duhet bërë kontrolli i shëndetit? Të parandalosh është më e lehtë se të kurosh. E megjithatë prirja në përgjithësi është kryerja e analizave vetëm kur kemi probleme shëndetësore. Check-up do të thotë një kontroll mjekësor që duhet ta bëjnë të gjithë njerëzit minimumi 1 herë në vit, pa simptoma…

Read more