Kategorite

Me te lexuarat

Day: November 18, 2019

Psikologji/ Kleptomania, apo fiksimi për të vjedhur. Simptomat dhe trajtimiPsikologji

Psikologji/ Kleptomania, apo fiksimi për të vjedhur. Simptomat dhe trajtimi

Kleptomania apo shqetësimi psikiatrik i karakterizuar nga paaftësia për t’i rezistuar impulsit të vjedhjes. Kuadri klinik i saj është kompleks.
Çrregullimet Gastrointestinale gjatë shtatzënisëNena dhe Femija

Çrregullimet Gastrointestinale gjatë shtatzënisë

Çrregullimet gastrointestinale (GI) përbejnë disa nga shqetësimet më të zakonshme te shtatzënisë. Disa gra mund te vuajnë vetëm nga çrregullimet
Oftalmopatia e shkaktuar nga tiroidja. Shkaqet, simptomat dhe trajtimiOkulistike

Oftalmopatia e shkaktuar nga tiroidja. Shkaqet, simptomat dhe trajtimi

Njihet si oftalmpoatia e Graves, dhe ëhet fjalë për një gjendje klinke që përfshin sytë, tipike e një forme të
Çfarë është ferritina, sasia e hekurit në organizëm. Pse duhet analiza?Hematologji

Çfarë është ferritina, sasia e hekurit në organizëm. Pse duhet analiza?

Ferritina është forma kryesore e mbledhjes së hekurit në organizëm. Ka ana kimike bëhet fjalë për një proteinë në formë