Kategorite

Me te lexuarat

TEST PSIKOLOGJIK/ Ke kontroll të mirë mbi emocionet e tua apo të të tjerëve?

test psikologjik

“Të dish si të përballosh emocionet e përditshme është një “armë”e mirë për të përballuar stresin apo ankthin të cilët shpesh bëhen pengesë për të ecur përpara dhe për të arritur suksesin. Personat që mund ti menaxhojnë shumë mirë emocionet e tyre dhe të personave që kanë afër vetes mendohet të kenë një nivel më të lartë të inteligjencës emocionale.”

Me këtë test keni mundësinë ti bëni një përmbledhje të shpejtë të inteligjencës suaj emocionale. Qarkoni për çdo pyetje përgjigjen e cila ju përshtatet më mirë. Ky test i thjeshtë dhe i shpejtë do ju ndihmojë të bëni një përmbledhje të mirë të pikave tuaja të dobëta dhe të forta.
• Pjesa e parë është për menaxhimin e emocioneve personale dhe pjesa e dytë menaxhimin e emocioneve të personave që ju rrethojnë.

 Kur jam nën presion, qëndroj i qetë dhe i përmbajtur.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Mund t’i identifikoj ndjenjat negative pa u stresuar.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

E qetësoj veten shpejt kur nevrikosem ose mërzitem.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Mund ta rimarr veten shpejt pas një pengese të papritur.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Jam i/e vetëdijshëm/e mbi mënyrën se si ndikon sjellja ime tek të tjerët.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Kur jam në humor të keq, e di çfarë kam ose kush më ka mërzitur.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Edhe kur bëj të pamundurën, ndjehem në faj rreth gjërave që nuk i kam përfunduar.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Kur jam i/e mërzitur, mund ta nxjerr në pah saktësisht se cili aspekt i problemit më shqetëson.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Jam i/e aftë ta kapërcej ndjesinë e fajit rreth gabimeve të vogla që kam bërë në të kaluarën.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

 Jam i/e aftë të ndaloj së menduari rreth problemeve të mia kur dua ta bëj këtë.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Bëj gjithçka që mundem për ta mbajtur veten të mos qaj.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Personat që më njohin më thonë se reagoj më tepër se ç’duhet ndaj problemeve të vogla.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Pavarësisht se sa arrij, kam një ndjesi që më thotë se duhet të bëj më tepër sesa kjo që kam arritur.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Mblidhni të gjithë numrat e pyetjeve.
Rezultati i përgjithshëm duhet të jetë midis 13 dhe 65. Për të nxjerr rezultatin mesatar, mblidhni rezultatin e përgjithshëm dhe pjesëtoji me 13. Nëse rezultati del midis 2-shit dhe 3.5-ës, atëherë jeni në gradën mesatare të menaxhimit të ndjenjave personale. Nëse del nën 2 atëherë tregon se jeni mbi mesataren, ndërsa nëse ju del mbi 3.5 do të thotë që duhet të bëni përpjekje dhe përparime që ti zotëroni më mirë emocionet tuaja personale.

•Menaxhimi i ndjenjave të të tjerëve.

Nuk jam i/e kënaqur me punën time nëse dikush tjetër nuk e lavdëron atë.

1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Personat që janë emotivë më vënë në siklet.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Më nevojitet nxitja e dikujt tjetër për të ecur përpara.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Më duket sikur reagimet e të tjerëve janë të papritura.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Ndjehem në panik kur më duhet të përballem me dikë që është i inatosur.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Disa njerëz më bëjnë të ndjehem keq rreth vetes pavarësisht se çfarë bëj.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

U kushtoj vëmendje dhe i dëgjoj të tjerët pa dal në përfundime.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Mund të pranoj reagime apo kritika pa u mbrojtur.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet

Jam i ndjeshëm ndaj emocioneve dhe gjendjes së humorit të të tjerëve.
1- Shumë e vërtet
2- Kryesisht e vërtet
3- Ndonjëherë e vërtet
4- Kryesisht jo e vërtet
5- Aspak e vërtet
Pikët i përllogaritni si në pjesën e parë të testit. Këtë herë rezultati i përgjithshëm duhet të jetë midis 9 dhe 45. Për të nxjerr rezultatin mesatar, mblidhni rezultatin e përgjithshëm dhe pjesëtojeni me 9.
“Mbajini frikërat dhe shqetësimet larg vetes” J.E. JOHNSTON

Artikull nga psikologe Juliana Dulla

Nr. Tel +355 69 823 2247