Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pneumologji

A kurojnë antibiotikët gripin dhe ftohjen?

Ftohja dhe gripi shkaktohet nga virusi dhe antibiotikët nuk shërbejnë për të luftuar ato. Por çfarë janë antibiotikët? Antibiotikët janë ilaçe që trajtojnë apo parandalojnë disa lloje infeksionesh bakteriale, veprojnë duke vrarë bakteret e duke ndaluar riprodhimin dhe shpërndarjen e tyre. Por nuk funksionojnë për çdo gjë. Antibiotikët nuk funksionojnë për infeksionet virale si ftohja apo gripi dhe nuk…

Read more

Laringiti

Laringiti tek fëmijët e të rriturit, simptomat dhe trajtimi

Laringiti i referohet inflamacionit të laringut, organ në pjesën e sipërme të rrugëve respiratore që gjendet mbi trakenë. Në varësi të kohëzgjatjes së laringitit ai klasifikohet akut ose kronik (kur karakteriziohet nga ndryshime të gjata) Laringiti akut shpesh është sekondar dhe përfshin një proces infektiv të rrugëve respiratore, që shoqërohet me rinite (ftohja) apo dhibmje fyti (tipike…

Read more

bronkiti azmatik

Bronkiti azmatik, simptomat dhe trajtimi

Bronket janë rrugët e ajrit në mushkëri funksioni kryesor i të cilave është të lejojë ajrin të kalojë gjatë frymëmarrjes. Bronkiti azmatik, siç e thotë dhe emri është një prekje e frymëmarjes që sjell një gjendje inflamatore që prek bronket, të shoqëruara me simptoma tipike azmatike. Kjo patologji shfaqet tek personat që vuajnë tashmë nga astma,…

Read more