Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tag: cikli menstrual

vaksina menstruacionet

Vaksina anti-Covid dhe ndikimi në menstruacione dhe ciklin menstrual

Rritja e stresit, ndryshimet e peshës, ushtrimet fizike intensive dhe sjellje të tjera të stilit të jetës ndikojnë në ciklin menstrual dhe në këto kohë pandemie të gjithë këta faktorë janë bërë të zakonshëm. Studime të ndryshme janë kryer për të zbuluar lidhjen me vetë virusin, pasi gra që u infektuan përjetuan ndryshime në kohëzgjatje, rregullsi,…

Read more

Ushtrimet fizike dhe cikli menstrual

Cikli menstrual nis me shfaqjen e gjakosjes tipike vaginale dhe përfundon kur shfaqet cikli tjetër. Ndërkohë, ka një sërë fazash ku karakteristikat hormonale ndikojnë drejt për drejtë në performancën sportive. Mund të themi se faza menstruale, ovuluese dhe paramenstruale janë faza të tensionit të lartë fiziologjik, ku zvogëlohet në mënyrë drastike performanca sportive. Përkundrazi, duket se…

Read more