Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tag: frekuenca respiratore

mushkeri

Frekuenca respiratore, vlerat normale dhe shkaqet kur ndryshon

Frymëmarrja është një proces fiziologjik jetësor për njeriun, përmes së cilës garantohet një raport i duhur i oksigjenit në inde, por dhe largimin e dioksidit të karbonit që prodhohet nga metabolizmi i qelizave. Frymëmarrja përbëhet nga dy faza të ndryshme, frymëmarrja dhe frymënxjerrha, që të dyja përbëjnë aktin respirator, të nevojshëm për shkëmbimin e gazrave në…

Read more