Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tag: gist

gist

Çfarë është GIST, apo tumori stromal gastrointestinal

GIST-et janë tumore të rralla të aparatit tretës që e kanë origjinën në pjesën muskulare të ezofagut, stomakut, zorrëve e deri në kanalin anal. Këto tumore nisin nga qelizat intersticiale të Cajal, qeliza të buta muskulare të traktit gastrointestinal, përgjegëse për lëvizjen dhe kontraktimin fiziologjik të traktit tretës. Bëhet fjalë për një patologji të rrallë që…

Read more