Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tag: regjim ushqimor

Regjimi ushqimor, çfarë duhet të konsumojmë për tiroiditin Hashimoto

Regjimi ushqimor për tiroiditin e Hashimotos është i rëndësishëm për të parandaluar rëndimin e kuadrit klinik që ndryshon totalisht stilin e jetës së një personi. Hipertioridizmi është një patologji që shkaktohet nga çekuilibri hormonal, që shpesh kërkon dhe marrjen e ilaçeve. Sëmundjet e tiroides janë dy lloje: prodhim i tepërt i hormoneve të tiroides, ose një…

Read more

fleksitarizmi

REGJIMI USHQIMOR/ Çfarë është fleksitarizmi dhe përfitimet e tij

Keni dëgjuar ndonjëherë për fleksitarizmin? Mënyra vegjetariane apo vegane e jetesës është e njohur në shoqërinë tonë, por një grup në rritje janë personat që e shohin veten më fleksibël. Bëhet fjalë për një term që po përdoret së fundmi dhe ka të bëjë me një regjim ushqimor fleksibël. ÇFARË ËSHTË FLEKSITARIZMI? Fleksetarian quhen personat që…

Read more

zinku

Regjimi ushqimor/ Pse zinku është i rëndësishëm për organizmin tonë

Shpesh harrojmë të përfshijmë në regjimin tonë ushqimor disa minerale me shumë rënësi për organizmin tonë, siç është dhe zinku. Defiçiti i kripërave minerale mund të shkaktojë probleme të shëndetit nëse nuk ndërhyjmë në kohë. Megjithëse ka shumë oligoelemente të nevojshme për mirëqenien tonë, në këtë artikull do të përqendrohemi tek nevoja për shtimin e…

Read more

Regjimi ushqimor gjatë terapive antitumorale (kemioterapia, radioterapia…)

Pacientët që vuajnë nga tumori shpesh duhet të ndjekin një regjim ushqimor të ndryshëm nga ato që konsiderohen normalisht të shëndetshme e që përfshijnë fruta e perime, drithëra, sasi të vogla qumështi dhe derivatet e tij, dhe sasi shumë të ulët të yndyrnave, sheqernave. Ndërsa të prekurit nga tumori duhet të bëjnë disa ndryshime për të…

Read more