Kategorite

Me te lexuarat

Day: October 15, 2019

Sëmundja e refluksit të gastroezofagut, shenjat dhe trajtimiGastroeneterologji

Sëmundja e refluksit të gastroezofagut, shenjat dhe trajtimi

Sëmundja e refluksit gastroezofageal (GERD) do të thotë kalimi spontan i përmbajtjes së stomakut në ezofag. Refleksi fiziologjik i stomakut,
Brexanolone, ilaçi i parë për depresionin e paslindjesNena dhe Femija

Brexanolone, ilaçi i parë për depresionin e paslindjes

Autoritetet në SHBA kanë aprovuar për herë të parë një ilaç kundër depresionit të pas lindjes, të quajtur Brexanolone. Kjo
Çfarë është Periodontiti? Sëmundja e mishrave të dhëmbëve që plak trurinGastroeneterologji

Çfarë është Periodontiti? Sëmundja e mishrave të dhëmbëve që plak trurin

Periodontit, sëmundja e mishrave që çon në humbjen e dhëmbëve përshpejton plakjen natyrale të trurit. Kështu thotë një studim i
RISI NGA SHKENCA/ Distrofitë retinale, shpresë për pacientët me terapi gjeneshOkulistike

RISI NGA SHKENCA/ Distrofitë retinale, shpresë për pacientët me terapi gjenesh

Studimet po ecin me hapa të shpejtë për trajtimin e distrofive të retinës, duke dhënë një shrpesë të re për
Lantigen B/ Vaksina polivalente bakteriale për infeksionet e traktit respirator, por jo gripitNena dhe Femija

Lantigen B/ Vaksina polivalente bakteriale për infeksionet e traktit respirator, por jo gripit

Infeksionet e traktit respirator janë ndër më të zakonshmet si tek të rriturit dhe tek fëmijët Lantigen B është një