Kategorite

Me te lexuarat

PSIKOLOGJI/ 8 këshilla për organizimin për t’u rikthyer në shkollë

Ditët dembelë të verës kanë ardhur dhe kanë shkuar. Është koha që vogëlushët tuaj të ndërmarrin hapin tjetër të madh, pasi ato fillojnë vitin e ardhshëm shkollor. “Back to school” nuk ka të bëjë vetëm me përgatitjen e çantës , librave dhe pajisjeve shkollore. Është koha kur prindërit përqendrohen në përgatitjen e fëmijëve të tyre për sukses në klasë. Një nga gjërat më të mira që prindërit mund të bëjnë për të ndihmuar fëmijët e tyre të përshtaten ndaj ndryshimit të ritmit dhe të performojnë në kulmin e tyre akademik është të organizohen!
Le t’i shikojmë 8 këshillat më të mira për t’i çuar fëmijët tuaj në një fillim të shkëlqyeshëm këtë vit …

1. Mblidhni produktivitetin në një stacion të vetem atë të detyrave të shtëpisë: Rrëmuja mund ta bëjë kokën të lëmsh. Mblidhni të gjitha ato lapsa, letra dhe dosje në një stacion të mrekullueshëm të detyrave të shtëpisë. Mbani furnizimet e rezervuara në mënyrë që fëmijët tuaj të mund të hidhen drejt e në flakë në detyrat e tyre të detyrave të shtëpisë – imagjinoni se çfarë do të bëjnë kur nuk shqetësohen për gjetjen e një njeti shkollor të nevojshëm!

2. Sulmet Snak = pa problem: Jepuni fëmijëve tuaj “karburantin” që u nevojiten duke krijuar një stacion snack të dobishëm! Duke organizuar ushqime, ju mund të shkurtoni pjesën më të madhe të orës tuaj të drekës ose të pas shkollës. Organizoni ushqime si mollë, karrota dhe ushqime të tjera që nuk prishen, si dhe shkopinjë me djathi, kos dhe ushqime të tjera munchables dhe vendosini ato në një sirtar dhe në frigorifer. Mbani një raft qilar për çanta me ushqime, kuti lëngje dhe trajtime të ëmbla. Kjo i ndihmon fëmijët të minimizojnë procesin e zgjedhjes së ushqimit dhe të hanë ushqime të rregullta, të shëndetshme.

3. Veshje për sukses me një dollap të organizuar: Merrni ca kohë mbrëmjet e së Dielës për të planifikuar veshjet e fëmijëve tuaj për javën në vazhdim. Bëni procesin jashtëzakonisht të thjeshtë duke krijuar etiketa të varjeve për çdo ditë dhe para-zgjidhni veshjet. Fashionistat e rinj mund të marrin kohën e tyre për të shprehur personalitetet e tyre pa stresin e hershëm të mëngjesit të gërmimeve nëpër sirtarë dhe shporta lavanderi për të gjetur artikujt e tyre të preferuar.

4. Organizoni libra dhe burime: është kaq e lehtë që librat të mungojnë në një familje të gjallë. Mbani me qira bibliotekat dhe librat e kursit në shportat e librave, ku fëmijët mund të “huazojnë” dhe t’i kthejnë sipas nevojës. Dhe femijët tuaj do të kenë qasje të lehtë, gjë që do t’i lejojë ata të studiojnë kur të kenë nevojë. Ata madje mund të gjejnë materiale atje që nuk do të hulumtonin, gjë që ndihmon për të inkurajuar dhe rritur interesin për të lexuar.

5. Udhëzime për kohën e ekranit: Fshini shqetësimin e mosmarrëveshjeve mbi TV / lojën / kohën e kompjuterit duke vendosur udhëzime para se të fillojë viti shkollor. Vendosni përqendrimin tuaj në atë që është më e rëndësishmja për fëmijët tuaj … detyrat e shtëpisë, koha e aktivitetit në natyrë dhe socializimi ballë per ballë duhet të konsiderohen. Ndihmoni fëmijët tuaj të bëjnë një tabelë që të mund të kontrollojnë, kohen kur dhe sa do qëndronë para një ekrani

6. Vakti i kampionëve: Mëngjesi u siguron të rinjve ushqimin e nevojshëm për të vazhduar dhe mbajtur gjatë ditës së tyre. konsumimi i drithërave të preferuara është një veprim i shkëlqyeshëm për t’u kthyer në ditë të ngarkuara. Mbani një enë me qumësht të dobishëm me lugë të disponueshme. Nuk ka asnjë arsye për të mos filluar ditën e duhur të fëmijës suaj!

7. Festoni në stil: Prindërit pëlqejnë të shfaqin punën shkollore të fëmijës së tyre dhe çmimet. Bëni një vend të veçantë për artikuj të tillë – duke përdorur kornizat magnetike të frigoriferit i mban këto sende në rregull ndërsa siguroni një prezantim artistik që fëmijët tuaj mund të marrin pjesë dhe krenohen.

8. Planifikimi i orareve: Mbajtja e një kalendari është e dobishme – veçanërisht për prindërit që kanë shumë fëmijë në klasa të ndryshme me interesa të ndryshme. Bëni më të mirën për të dhënë aktivitete të rregullta, siç janë grupet, klubet, atletikë, kurset etj. Por shkoni një hap përtej dhe merrni kohë për asgjë. Të kesh kohë për t’u çlodhur i ndihmon studentët e rinj të jenë të freskët dhe të bëhen gati për aventurën e tyre të ardhshme të madhe.

Artikull nga Irena Danjolli, punonjëse sociale