Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tag: irena danjolli

vaksina

Vaksinimi, stresi dhe imuniteti

2020 ka qenë një vit i vështirë dhe të kuptosh se si do të funksionojë shpërndarja e vaksinave duket se është një stres tjetër i madh që do të ndikojë tek punonjësit e kujdesit shëndetësor pastaj ndaj popullatës së përgjithshme. Vaksinat COVID-19 u kanë ofruar njerëzve në të gjithë botën shpresë se pandemia së shpejti mund…

Read more

Stresi gjatë festave, nëntë mënyra për të mbështetur fëmijën

Ndihma për fëmijët me problem të neurozhvillimit ( ose quajtur ndryshe fëmijët neurodivers) të përjetojnë qetësi gjatë kaosit të Krishtlindjes Për shumë njerëz, mendimi i "sezonit të festave" sjell imazhe të festave të Krishtlindjeve, një pushim relaksues nga puna dhe kohë me të dashurit. Por realiteti është se sezoni i Krishtlindjeve gjithashtu mund të ndjehet i…

Read more

Sfida kundër AIDS, solidaritet global dhe përgjegjësi e përbashkët

Dita Botërore e AIDS-it 2020 kërkon solidaritet global dhe përgjegjësi të përbashkët, duke ruajtur shërbimet thelbësore të HIV-it krahas përgjigjes urgjente ndaj COVID-19. Që nga vitet 1990, rajoni Evropian ka bërë një përparim të madh, por ai është ngadalësuar në vitet e fundit dhe shqetësimet janë ngritur, veçanërisht në lidhje me normat e infeksionit të…

Read more

Fëmijë agresivë? Këshillat e terapistes: Si duhet t’i trajtojmë problemet e sjelljes

Ne i  quajnë ato sjellje "të jashtëzakonshme" ose , agresivitet. Pothuajse çdo prind duhet të bashkohet me këto në një moment, veçanërisht gjatë viteve të vogëlisë. Fëmijët e vegjël janë akoma duke zhvilluar aftësinë për të rregulluar emocionet dhe impulset e tyre; ata duhet të mësojnë se çfarë pritet prej tyre.. Por disa fëmijë duken…

Read more