Kategorite

Me te lexuarat

Dhjetë gjërat që duhet t’i lëmë të ikin për 2020 për të filluar 2021

Siç e dimë, ky ka qenë një vit i parë i parë për kaq shumë njerëz, me humbje shkatërruese , por edhe përvoja pozitive për të tjerët, përfshirë rritjen dhe suksesin e papritur për disa biznese, industri dhe sektorë kryesorë.

Ndërsa 2020 po mbyllet, unë do të doja të ofroja diçka pak ndryshe që shpresoj të jetë e dobishme. Në vend të një “rishikimi” të vitit që po shkon, unë sugjeroj që ne gjithashtu të vendosim të marrim masa ndryshe nga çdo gjë që kemi bërë ndonjëherë. Të angazhohemi për të lënë të shkojnë dhe për të hedhur poshtë dhjetë gjërat kryesore në jetën tonë që na mbajnë të mbërthyer, të palumtur, të sëmurë, të dëshpëruar, të penguar dhe të shqetësuar.

Se në vend që të bëjmë rezolutat e Vitit të Ri për ato që duam të krijojmë (80% e të cilave nuk do t’i arrijmë kurrë), ne më në fund bëhemi më të qartë se çfarë duhet të lëmë me një anë, një herë e përgjithmonë, dhe në fakt e bëjmë atë. Këto hapa janë:

1. Ndarjet, thyerjet e zemrave, etj

Lini kujtimet negative të jetës suaj të dashurisë në të kaluarën atje ku ato i përkasin. Sillni vetëm kujtimet dhe mësimet pozitive që keni marrë.

2. Gabimet.

Falni veten është koha.

3. Mos lejoni që ata të lënë në hije të ardhmen tuaj , njerëzit që u sollën keq me ju dhe / ose ju përdorën , njerëzit që ju kanë gënjyer, lërini të gjithë pas.

Njerëzit që janë sipërfaqësorë. Miqësitë dhe marrëdhëniet kuptimplotë kërkojnë përmbajtje. Lëreni kokat ajrore të cekëta dhe të shkëlqyera deri në të kaluarën; ato janë humbje kohe.

4. Kritika dhe gjykimi i njerëzve të tjerë.

Është jeta juaj, me qëllimet dhe idetë tuaja, e askujt tjetër. Pra, injoroni ata dhe jetoni jetën.

5. Statusi juaj i mediave sociale.

Askush nuk interesohet se sa pëlqime, komente ose ndjekës keni në Instagram. Ndani jetën tuaj, por bëjeni për ju, jo për një të huaj .

6. Çdo gjë që nuk është e dukshme nga uni juaj autentik.

Rrobat, zakonet, sjelljet. Hidhni poshtë ato. Bëhu ti, 100% ti, me këdo që takon. Zotëroni veten tuaj. Ata që nuk e vlerësojnë këtë nuk duhet të jenë gjithsesi në jetën tuaj , lërin pas.

7. Ideja që nëse nuk është e lehtë, nuk ia vlen.

Gabim. Rrituni dhe përqafoni realitetin se gjithçka që ia vlen të kesh ia vlen të punosh shumë. Asgjë nuk mbetet përgjithmonë në fazën e “muajit të mjaltit” as puna juaj, as romanca juaj, asgjë.

8. Lini pas idenë që nuk keni nevojë të punoni shumë, që nëse diçka është “e thënë të bëhet”, e gjitha do të funksionojë në rregull.

Gabim Asgjë nuk duhet të jetë e vështirë për të punuar përgjithmonë, por gjithçka kërkon përpjekje. Ndaloni së besuari fatin dhe karma vendosni ditën dhe njohni dështimet tuaja në mënyrë që të rriteni dhe të jeni më të sukseshshëm.

9. Lërini të ikin idetë negative dhe thuaj po! ndaj vizioneve tuaja bindëse

Ne duhet të ndalojmë së mohuari atë që dëshpërimisht dëshirojmë dhe të themi Po! Kjo nuk do të thotë që ju do të kapni të gjitha ato që keni punuar kaq shumë dhe do të humbni gjithçka. Do të thotë që ju mund të filloni tani të ndërmerrni disa hapa të vegjël, pa rreziqe, për të sjellë në jetën tuaj pak më shumë nga ato që dëshironi dhe keni nevojë, tani. Kështu që shpesh, ne kemi vizione të mëdha, të mrekullueshme se si duam të jetojmë dhe të punojmë, por ne e presim veten në gjunjë duke besuar se asgjë nuk është e mundur.

Ne mendojmë se mendimet si: “Këto ëndrra janë thjesht shumë qesharake” ose “Unë nuk jam aq i denjë sa të kem një jetë të tillë”, ose mendësia më e zakonshme negative, “Kam frikë të madhe të shkoj për atë që dua nga frika Do të humbas atë që kam tashmë. ” Dhe kjo mendësi na ndalon të bëjmë gjithçka që do të ndihmonte. Me pak fjalë largoni cdo ide negative për të arritur ato gjëra që dëshironi!

10. Lëreni të shkojë të menduarit, modelet dhe sjelljet që ju mbajnë të mbërthyer

Në jetën praktikisht të të gjithëve, ka diçka që po na bllokon të kemi më shumë sukses, gëzim, shpërblim, shëndet ose përmbushje. A e dini se çfarë është ajo? Vendi i parë për të parë është vendi ku ka përsëritur modele negative në jetën tuaj , shefat e tmerrshëm, kulturat toksike të punës, që kalohen vazhdimisht, kolegët që “godasin me thikë”, kullimin e përgjegjësive, sfidat financiare që nuk zbuten kurrë, etj.

Ne duhet të shohim “modele” që përsëriten, përpiqen të identifikojnë se si ne po marrim pjesë ose i mbështesim këto modele dhe të bëjmë diçka konkrete për ta zhvend atë dinamikë.

Artikull nga Irena Danjolli