Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tag: covid19

ftohja covid

A është ftohja një simptomë e COVID? Si ti dallojmë?

Në stinën e dimrit është thelbësore të dallojmë një infeksion të parëndësishëm siç është ftohja, nga COVID-19. Megjithëse rekomandohet tampon për një përgjigje të saktë, duke vëzhguar disa simptoma mund të krijojmë një hipotezë për të vijuar më pas me analiza të tjera. Mos harroni! Vendimi i takon mjekut tuaj dhe është e rëndësishme të…

Read more

Molnupiravir

RISI SHKENCORE/ Shpresë për njerëzimin, rezultatet mbresëlënëse të antiviralit të parë kundër Covid-19

Kompania farmaceutike MERCK publikon lajmin se ka testuar me sukses në mënyre klinike me pacientë realë një antiviral, “Molnupiravir”. Ky antiviral në pacientët me raste mestare ose të rënda të infektimit me Covid-19 reduktoi me 50% shtrimin në spital dhe vdekjet, krahasuar me pacientët e trajtuar me placebo (grupi referencë). Molnupiravir është një medikament i administruar…

Read more