Kategorite

Me te lexuarat

Year: 2020

Dhjetë gjërat që duhet t’i lëmë të ikin për 2020 për të filluar 2021Psikologji

Dhjetë gjërat që duhet t’i lëmë të ikin për 2020 për të filluar 2021

Siç e dimë, ky ka qenë një vit i parë i parë për kaq shumë njerëz, me humbje shkatërruese ,
Stresi gjatë festave, nëntë mënyra për të mbështetur fëmijënMirëqenie

Stresi gjatë festave, nëntë mënyra për të mbështetur fëmijën

Ndihma për fëmijët me problem të neurozhvillimit ( ose quajtur ndryshe fëmijët neurodivers) të përjetojnë qetësi gjatë kaosit të Krishtlindjes
Këshillat e dr. Blenard Nonaj për shtatzëninë në kohën e pandemisëIntervista

Këshillat e dr. Blenard Nonaj për shtatzëninë në kohën e pandemisë

Situata e rëndë e Covid-19 ngre probleme dhe shqetësime për shëndetin e qytetarëve në përgjithësi, por në veçanti kujdesi kërkohet
Këshillat e pediatres, çfarë duhet të dimë për zhvillimin dhe rritjen e fëmijës 0-3 vjeçNena dhe Femija

Këshillat e pediatres, çfarë duhet të dimë për zhvillimin dhe rritjen e fëmijës 0-3 vjeç

Në lidhje me zhvillimin e fëmijës duhet të mendojmë që para konceptimit të frutit ( para se çifti të ketë
Apeli i Dr. Ismail Lutolli: Po rritet rezistenca ndaj antibiotikëveTë njohim ilaçet/suplementet

Apeli i Dr. Ismail Lutolli: Po rritet rezistenca ndaj antibiotikëve

Mjekët bëjnë thirrje herë pas here për mos përdorim të shpeshtë të antibiotikëve dhe madje një nga sfidat e OBSH-së
Pse janë të rrezikshme bombulat e oksigjenit mjekësor pa recetë mjekësoreLaborator dhe Radiologji

Pse janë të rrezikshme bombulat e oksigjenit mjekësor pa recetë mjekësore

Covid-19 Corona, ky element viral tashmë i kthyer në një pandemi globale vazhdon të zgjerojë rrezen e saj të infeksionit,
Debati për lidhjen e vaksinës dhe autizmit, çfarë duhet të dimëMirëqenie

Debati për lidhjen e vaksinës dhe autizmit, çfarë duhet të dimë

Megjithëse nivelet e vaksinimit të fëmijëve mbeten të larta, disa shqetësime prindërore vazhdojnë që vaksinat mund të shkaktojnë autizëm.  
Alkoolizmi, shkaqet e mundshme dhe pasojatMirëqenie

Alkoolizmi, shkaqet e mundshme dhe pasojat

Alkoolizmi përkufizohet si një konsumimi i tepërt i alkoolit kur humb çdo aftësi kontrolli. Karakterizohet nga episode të shpeshta të
Mbroni shëndetin e zemrës me këto ushtrime fizikeMirëqenie

Mbroni shëndetin e zemrës me këto ushtrime fizike

Një sërë ushtrimesh fizike ndihmojnë zemrën tonë të funksionojë si duhet. Këto janë në pjesën më të madhe të rasteve
Edema pulmonare, simptomat dhe shkaqetPneumologji

Edema pulmonare, simptomat dhe shkaqet

Edema pulmonare është një sëmundje që konsiston në mbledhjen e lëngjeve në mushkëri. Kjo e bën të vështirë frymëmarrjen dhe