Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tag: healio

Studimi/ Miokarditi tek fëmijët, nga se shkaktohet

Miokarditi tek fëmijët shkaktohet më së shpeshti nga infeksioni viral, megjithëse ka një larmi shkaqesh infektive dhe jo infektive, sipas një deklarate shkencore nga Shoqata Amerikane e Zemrës. Megjithëse puna për deklaratën filloi para pandemisë COVID-19, ajo mund të jetë e dobishme në diagnostikimin e miokarditit të shkaktuar nga infeksioni COVID-19 ose nga vaksinimi COVID-19, deklaroi…

Read more

Studimi/ Si ndikojnë tek fëmijët reklamat e ushqimeve dhe pijeve jo të shëndetshme

Një studim i revistës amerikane Healio shkruan: "Studiuesit analizuan qindra video në YouTube dhe zbuluan se si ndikojnë te fëmijët njerëz të famshëm në internet që fitojnë para duke reklamuar ose promovuar produkte - shpesh reklamojnë marka jo të shëndetshme dhe pije". Studimi është bërë në pediatri. Reklamat mund të dërgojnë mesazhe që e bëjnë gjithnjë…

Read more