Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Regjim ushqimor

Regjimi ushqimor gjatë terapive antitumorale (kemioterapia, radioterapia…)

Pacientët që vuajnë nga tumori shpesh duhet të ndjekin një regjim ushqimor të ndryshëm nga ato që konsiderohen normalisht të shëndetshme e që përfshijnë fruta e perime, drithëra, sasi të vogla qumështi dhe derivatet e tij, dhe sasi shumë të ulët të yndyrnave, sheqernave. Ndërsa të prekurit nga tumori duhet të bëjnë disa ndryshime për të…

Read more

intoleranca laktoza

Intoleranca ndaj laktozës, analizat, simptomat dhe regjimi ushqimor

Laktoza është sheqeri kryesor i pranishëm në qumësht (qoftë i lopës, dhisë,apo dhe qumështit të nënës). Intoleranca ndaj laktozës është një gjendje që shfaqet kryesisht në rastet e mungesës së laktazës, enzima e aftë të tresë laktozën në glukozë dhe galaktozë në zorrë. Duke qenë një gjendje e zakonshme në moshë të rritur ajo nuk konsiderohet…

Read more