Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Regjim ushqimor

Si të pastroni mëlçinë dhe të bini në peshë

Shumë pak njerëz e dinë rëndësinë e mëlçisë së shëndetshme për të qenë të shëndetshëm dhe për të rregulluar metabolizmin e trupit. Sipas Fondacionit Kanadez të Mëlçisë, ky organ jetësor i trupit tonë kryen më shumë se 500 detyra mes të cilave: Lufton infeksionin Neutralizon toksinat Prodhon proteina dhe hormone Kontrollon nivelin e sheqerit në gjak Favorizon koagulimin e gjakut Një…

Read more

Çfarë duhet të hani dhe çfarë jo gjatë regjimit ushqimor FMD

Dieta FMD është krijuar nga doktor Valter Longo, drejtor i Longevity Insitute në Universitetin e Kalifornisë. Projekti i tij ishte të përcaktonte një regjim ushqimor që krijonte mundësinë e djegies së yndyrnave të trupit, ngadalësimin e plakjes dhe përmirësimin e shëndetit dhe qelizave të pankreasit. Lexo edhe- Çfarë është dieta FMD që vonon plakjen? Por si funksionon…

Read more

5x5x5, çfarë është regjimi ushqimor i shkencëtarit William Li

A e dini se ushqimet që na mbrojnë janë 200. Çdo ditë zgjidhni pesë që do të konsumoni në pesë vaktet e ditës për të ndihmuar pesë mekanizmat mbrojtës të trupit. Kjo është metoda e propozuar nga shkencëtari William Li. Pesë mekanizmat mbrojtës të trupit janë angiogeneza, rigjenerimi, mikrobiomi, ADN-ja dhe Imuniteti. Siç shpjegon doktor Li, falë…

Read more